Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε η πρώτη εκδρομή μας στο βουνό των θεών για τις 23-24/9, “αναγκαζόμαστε” να οργανώσουμε και μία δεύτερη ανάβαση στον Όλυμπο, με τα ίδια χαρακτηριστικά, λίγες μέρες αργότερα!

Όσοι δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή για την πρώτη ανάβαση στις 23-24/9 και μπήκαν στη λίστα αναμονής, μπορούν να δηλώσουν άμεσα, καθώς θα έχουν πλέον προτεραιότητα για την επόμενη ανάβση στις 14-15 Οκτωβρίου.

Φέτος επιλέξαμε μία εναλλακτική ημερομηνία, ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Παρασκευής 14/10 (13:00 – 14:00), με επιστροφή αργά το απόγευμα του Σαββάτου 15/10.

Με αυτόν τον τρόπο αφενός θα μπορέσετε αμέσως μετά τις δουλειές σας, να ξεκινήσετε για την εκδρομή σας και αφετέρου να απολαύσετε την Κυριακή με την οικογένειά σας ή απλά χαλαρώνοντας μετά το κουραστικό διήμερο στην κορυφή της Ελλάδας…

Η διαδρομή και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε είναι ως εξής…

Πρώτη ημέρα Παρασκευή 14/10…
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Παρασκευή μεσημέρι 13:00 – 14:00 (ανάλογα τις ανάγκες των συμμετεχόντων) – όσο το δυνατόν νωρίτερα! Άφιξη στο Λιτόχωρο και στη συνέχεια στη θέση Πριόνια. Μικρό διάλειμμα για προετοιμασία σακιδίων και μοίρασμα εξοπλισμού. Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας νωρίς το απόγευμα (υπολογίζουμε γύρω στις 16:00-16:30). Άφιξη στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός στα 2,100 μέτρα υψόμετρο, μετά από 3 ώρες περίπου. Ξεκούραση, φαγητό, ύπνος…

Δεύτερη ημέρα Σάββατο 15/10…
Πρωινό ξύπνημα και γεύμα. Αναχώρηση από το καταφύγιο γύρω στις 07:00 το πρωί. Ανάβαση στην κορυφή Μύτικας ή Σκάλα/Σκολιό (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες). Πρόσβαση από Ζωνάρια και Λούκι Μύτικα ή Κακόσκαλα. Επιστροφή στο καταφύγιο το μεσημέρι και μεσημεριανό γεύμα/ξεκούραση. Συνέχεια της κατάβασης προς επιστροφή στη θέση Πριόνια. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα (20:00-21:00).

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας…
σακίδιο πλάτης χωρητικότητας 40-50 λίτρων, ορειβατικά παπούτσια ή άνετα αθλητικά, υπνόσακο ή σεντόνια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, φακό, καπέλο και αντιηλιακό, σκουφάκι & γάντια, παγούρι, σορτς, φόρμα (μακρύ παντελόνι), θερμοεσώρουχο (αν υπάρχει διαθέσιμο), κάλτσες (2 ζευγάρια), δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, fleece η χειμερινό τζάκετ, προσωπικά είδη υγιεινής.

Από τη Happy Mountain θα προμηθευτείτε βοηθητικό εξοπλισμό για την κορυφή (ορειβατικό κράνος, μποντριέ και λοιπό ορειβατικό εξοπλισμό).

Κόστος: 65 ευρώ (χωρίς μεταφορά) ή 100 ευρώ (με μεταφορά από/προς Θεσσαλονίκη).

Περιλαμβάνει: έμπειρους συνοδούς της εταιρίας, απαραίτητο εξοπλισμό, διαμονή με πρωινό στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός, ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, αυτοκίνητο συνοδείας/ασφάλειας, ΦΠΑ 24%

Minimum συμμετοχής 8 άτομα.

Δυνατότητα συμμετοχής σε παιδιά από 10 ετών και άνω!!!

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6938 106016 (Σταυρινός Γιώργος) ή στο 2310 472286 (ως τις 23/9).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *